Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли разлика м/у изпускателен колектор на 1.8 и 2.0ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Има ли разлика м/у изпускателен колектор на 1.8 и 2.0ТС

Мерси
    Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 02:25.
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Начи по спомен, колекторите са визуално същите мисля на 1,8 и двойка, вероятноста да няма разлика е голяма, на 1,6 никога не съм виждал и сравнявал....колектора се хваща за главата - ако точките са същите, ядове май няма да има......темп на колект мое да се запази с термолента, ако това е целта......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Моето скромно мнение - на 1.6 и 2.0 главите са различни, оттам би трябвало и колекторите да са различни - говорим за присъединителни размери...

Comment

Абе Дигитала - тоя от каво е турил колектори че Алфоунъра му правят профилакт и не отваря да видя темата.....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Аз знам един фен дето си сложи метални колектори на 1.8 ТС от по-стария модел, понеже неговите пласмасови леко гръмнаха с обикновенното газово щото го домързя да сложи клапанчета. Верно малко излишни неща останаха ама колата си върви перфектно и на бензин и на газ. Та като огледах визуално нямаше никаква разлика между 1.8 и 2.0
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
            Аз знам един фен дето си сложи метални колектори на 1.8 ТС от по-стария модел, понеже неговите пласмасови леко гръмнаха с обикновенното газово щото го домързя да сложи клапанчета. Верно малко излишни неща останаха ама колата си върви перфектно и на бензин и на газ. Та като огледах визуално нямаше никаква разлика между 1.8 и 2.0
            Ама за изпускателни става дума
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Тук колегата пита за изпускателните Значи главата на 1.6 че има разлики с 1.8 и 2.0 ги има. Обаче изпускателните портове и шпилките са същите. Следователно колектора от 1.8 или 2.0 които са еднакви ще пасне на твоята глава. Трябва обаче и двуцевката да си вземеш от 1.8 или 2.0. и незнам назад вече дали ще паснат нещата.

И гарнитура ще трябва. Ти и сега би трябвало да имаш. 3 пластова метална е гарнитурата от много тънки слоеве.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Извинявам се, то си пише ама не съм прочел както трябва.
                Пп някой мод да ми ги изтрие ако може
                Last edited by mirchozo; d.m.y г., 22:46.
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

......
                  Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 02:26.
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                    Ако имате някакви други идеи давайте...
                    Ми значи освен да слагаш от 2.0 или 1.8, ако са еднакви, а мисля че са, друго не знам ква идея да дадем....

Comment

"..from an early 156 2.0TS Euro II..."

Дефакто от 2-ка 156...А иначе знам за профилактиката и за това съм извадил постовете от алфа оунъра в моя първи пост...

Гарнитура за 147-цата май няма на колекторите, до колкото дочух аз от някой запознати лица...
                      Колекторите са с някакви "лещи" (?!?!?) вместо гарнитура, ако не ме лъже паметта или просто съм чул недочул...
                      А оем какво имаш предвид назад дали ще паснат? Като диаметър ли?

Значи принципно идеята е, че искам да разкарам прекатализаторите по-най елегантния и ефективен начин...Без последващи НЕГАТИВНИ ефекти, че те и без това при мене са по дифолт ... А и по принцип колектора ми в момента изпуска от някъде и направо с един колектор 2 заека ( неизпускащ колектор + премахнати прекатализатори)

Ако имате някакви други идеи давайте...
                      Имаш гарнитура. Гарнитурата е 3-слойна много тънка ламарина точкована на няколко места Като разхлабиш и дръпнеш колектора назад ще я видиш.

А иначе дали ще паснат на дължина до другиа катализатор или тръба. По диаметър мисля, че са същите на 55 нали така? Трябва да ги видиш на място. И гарнитурки си вземи не само за колектора ами и за назад от Валкера. Ще ти трябват щото тръгнеш ли да разглабяш със сигурност ще ги накъсаш и отлепиш.

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Ми значи освен да слагаш от 2.0 или 1.8, ако са еднакви, а мисля че са, друго не знам ква идея да дадем....
                        Ами да речем режа тия прекатализаторни гърнета и на тяхно място заваряваме извити тръби с дупки за ламбдите и запазвам колектора (сегашния)

Ето на суперспринт произвдението :

http://www.supersprint.com/public/images/25329.jpg
                        Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 23:40.

FIAT Coupe 16VT

Comment

Ами да речем режа тия прекатализаторни гърнета и на тяхно място заваряваме извити тръби с дупки за ламбдите и запазвам колектора (сегашния)

Ето на суперспринт произвдението :

http://www.supersprint.com/public/images/25329.jpg
                          По-добре да е красиво. Вземи си цели колектори с двуцевката от нкое ударена например. ма измери дължината на двуцевката дали ще ти пасне като дължина и като захващане към тампона на купето.

Comment

Working...
                          X